Γνωρίστε τα μέλη: Linde |  Συμβούλιο Υδρογόνου

Γνωρίστε τα μέλη: Linde | Συμβούλιο Υδρογόνου

März 8, 2023 0 Von admin

8 Μαρτίου 2023

Το Συμβούλιο Υδρογόνου δημιουργήθηκε το 2017 και η Linde ήταν ένα από τα 13 ιδρυτικά μέλη. Μόλις πέντε χρόνια αργότερα, το Συμβούλιο έχει σχεδόν 150 μέλη. Γιατί η Linde ήθελε να είναι μέλος του Συμβουλίου Υδρογόνου;

Ως εταιρεία, ήμασταν πάντα πολύ αφοσιωμένοι στο ρόλο μας ως διαχειριστές της βιωσιμότητας και ήμασταν από τους πρώτους που υποστήριξαν τη χρήση του υδρογόνου ως μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι πρώτες μας μελέτες γύρω από το υδρογόνο για την κινητικότητα χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970 και, έκτοτε, επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη τεχνολογιών και υποδομών για να επιτρέψουμε αυτές τις εξελίξεις, όχι μόνο στην κινητικότητα αλλά και σε άλλους τομείς, όπως τα χημικά και η βαριά βιομηχανία .

Μετατρέποντας τη φιλοδοξία σε πραγματικότητα, η Linde έχει εγκαταστήσει πάνω από 200 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου για επιβατικά οχήματα, λεωφορεία, φορτηγά και τρένα. απέδειξε ότι το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά στην κατασκευή χάλυβα. και λειτουργεί με επιτυχία το πρώτο εμπορικό σπήλαιο υδρογόνου υψηλής καθαρότητας για σχεδόν δύο δεκαετίες. Όσο αξιοσημείωτες κι αν είναι αυτές οι συνεισφορές, η ενίσχυση της οικονομίας του υδρογόνου είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, το οποίο απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της βιομηχανίας να εργαστούν συλλογικά, ώστε να συμβεί με ασφαλή, αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Οργανισμοί όπως το Συμβούλιο Υδρογόνου είναι απαραίτητοι για την προώθηση αυτών των συνεργασιών και για την παροχή αμερόληπτων, αξιόπιστων πληροφοριών σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Το 2017, κατά τη συνάντηση του Νταβός, τα ιδρυτικά μέλη γνώριζαν ότι ο κόσμος δεν ήταν ακόμη έτοιμος για το υδρογόνο, αλλά είχαμε έναν κοινό στόχο να αναδείξουμε τις δυνατότητες αυτού του ισχυρού φορέα ενέργειας, καθώς όλοι πιστεύαμε ότι θα ήταν το κλειδί για την επίτευξη του στόχους που τέθηκαν στις Συμφωνίες του Παρισιού. Έξι χρόνια αργότερα, χαιρόμαστε που βλέπουμε αυτό το όραμα να γίνεται πραγματικότητα, με το υδρογόνο να αναγνωρίζεται από εταιρείες, κυβερνήσεις και καταναλωτές ως μια πολλά υποσχόμενη λύση για την επίτευξη του καθαρού μηδενός και με έναν αυξανόμενο αριθμό οργανισμών να συμμετέχουν μαζί μας σε αυτήν την αποστολή της επιτάχυνσης της ενέργειας μετάβαση με υδρογόνο.

Ποια είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ορόσημα που έχει επιτύχει το Συμβούλιο Υδρογόνου από τότε που ξεκίνησε;

Μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, το Συμβούλιο Υδρογόνου καθιερώθηκε με επιτυχία ως το κομβικό σημείο για την ηγεσία και την υπεράσπιση της σκέψης που σχετίζεται με το υδρογόνο και συνέβαλε στην εκθετική προβολή που έχει αποκτήσει το υδρογόνο τα τελευταία χρόνια.

Μέσω της παγκόσμιας εμβέλειας των μελών του, της διατομεακής εμβέλειας και της εις βάθος γνώσης του κλάδου, το Συμβούλιο βοήθησε στη διαμόρφωση της συζήτησης γύρω από το υδρογόνο και δημιούργησε βιώσιμες και πολύτιμες συνεργασίες με το WEF, την COP, την IEA, τις ΜΚΟ και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, για να γίνει η οικονομία του υδρογόνου μια πραγματικότητα.

Η επιχείρηση υδρογόνου της Linde χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 20ου Ο αιώνας και σήμερα το καθαρό υδρογόνο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής της Linde για την καθαρή ενέργεια. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για τον σημαντικό ρόλο που βλέπετε για το υδρογόνο;

Το υδρογόνο έχει τη δυνατότητα να απανθρακοποιήσει τη βιομηχανία, να υποστηρίξει καθαρότερες λύσεις κινητικότητας και να επιτρέψει την ευρύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σήμερα, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναζητούν επειγόντως αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πιο πρόσφατα για να εξασφαλίσουν ενεργειακή ανεξαρτησία – το υδρογόνο είναι μια πολλά υποσχόμενη λύση. Στην πραγματικότητα, βλέπουμε νομοθεσία σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ασία για την τόνωση της ταχείας ανάπτυξης της οικονομίας του υδρογόνου και για την υπέρβαση ορισμένων από τα γνωστά εμπόδια.

Συνεργαζόμαστε ενεργά με πολλούς ενδιαφερόμενους του κλάδου σε έργα που μπορούν να επιταχύνουν αποτελεσματικά την ενεργειακή μετάβαση. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα υποδομή, καθώς είναι αγνωστική για την ένταση άνθρακα του μορίου, για να ξεκινήσει η παραγωγή, η μεταφορά και η χρήση υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε όλο τον κόσμο. Είμαι πεπεισμένος ότι το μπλε υδρογόνο, και το παράγωγό του μπλε αμμωνία, θα πάρουν το επίκεντρο τα επόμενα χρόνια ως γέφυρα, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η παραγωγή πράσινου υδρογόνου θα κλιμακωθούν.

Καθώς η δυναμική για το υδρογόνο συνεχίζει να αυξάνεται, πού πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του το Συμβούλιο Υδρογόνου το 2023;

Έχουμε δει πρωτοφανή επίπεδα δραστηριότητας γύρω από το υδρογόνο τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε το πρώτο βήμα για την επίδειξη γιατί το υδρογόνο πρέπει να εξετάζεται και να θεωρείται σοβαρά ως λύση σε ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της ανθρωπότητας έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Κοιτάζοντας το μέλλον, θα πρέπει σίγουρα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την υπεράσπιση και την εκπαίδευση, ειδικά όταν πρόκειται για νεότερες γενιές, αλλά η εστίασή μας θα πρέπει να στραφεί σε μεγάλο βαθμό στην υλοποίηση του υδρογόνου. Νομοθεσία και ρυθμιστικές εγκρίσεις. πιστοποιήσεις και πρότυπα· εξασφάλιση της ζήτησης για υδρογόνο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα· και η σύνδεση των σχετικών ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη έργων, είναι μερικά μόνο παραδείγματα τομέων όπου πρέπει να γίνει εργασία για την αποσυμφόρηση της οικονομίας του υδρογόνου.

Πιστεύω ότι το Συμβούλιο Υδρογόνου και τα μέλη του έχουν να διαδραματίσουν θεμελιώδη ρόλο όσον αφορά την παροχή διορατικής ηγεσίας σκέψης καθώς χτίζουμε το μονοπάτι για μια βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση.