Μπορείτε να βάψετε πάνω από το υπάρχον Auto Paint;  (Διαβάστε πριν το κάνετε)

Μπορείτε να βάψετε πάνω από το υπάρχον Auto Paint; (Διαβάστε πριν το κάνετε)

Juni 15, 2022 0 Von admin

Άνθρωπος που ζωγραφίζει πάνω από την υπάρχουσα βαφή αυτοκινήτων

Η σύντομη απάντηση στο «Μπορείτε να βάψετε πάνω από την υπάρχουσα βαφή αυτοκινήτου;“ είναι Ναί, σίγουρα μπορείς. Υπάρχει αρκετή εργασία προετοιμασίας πριν από το πραγματικό βάψιμο και πρέπει να χρησιμοποιήσετε μοντέρνα χρώματα για να έχετε καλό αποτέλεσμα όμως.

Γιατί να ζωγραφίσω πάνω από την υπάρχουσα αυτόματη βαφή;

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι για να βάψετε πάνω από το υπάρχον σας βαφή αυτοκινήτου: φθαρμένο χρώμα, δεν σας αρέσει το χρώμα, για να το προστατεύσετε και να αυξήσετε την αξία μεταπώλησης.

Εάν το χρώμα στη βόλτα σας έχει φθαρεί και ξεθωριάσει επειδή είναι αρκετά ετών, μπορεί να θέλετε να το βάψετε ξανά για να φαίνεται καλύτερα.

Τα εργοστασιακά χρώματα φαίνονται γενικά καλά για περίπου 10 χρόνια, αλλά άλλα πράγματα μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση της βαφής σας.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου έχει κρύο και αλατίζουν τους δρόμους το χειμώνα, το χρώμα στο κάτω μισό του αυτοκινήτου σας θα τείνει να ξεθωριάζει πολύ πιο γρήγορα. Το ίδιο ισχύει και αν ζείτε δίπλα στον ωκεανό, γιατί το αλάτι έχει αρνητική επίδραση σε κάθε τύπο χρώματος.

Εάν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο επειδή είναι μια καλή συμφωνία και πάντα το θέλατε, σαν ένα αυτοκίνητο των ονείρων – σκεφτείτε 1957 Chevy ή ένα αυτοκίνητο αντίκαμπορεί απλώς να μην σας αρέσει το χρώμα του.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα που πραγματικά αγαπάτε και να βάψετε πάνω από το υπάρχον χρώμα για το αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόσασταν και ίσως σε ένα νεότερο χρώμα που δεν ήταν διαθέσιμο όταν κατασκευαζόταν το αυτοκίνητο.

Μια καλής ποιότητας εργασία επαναβαφής σε ένα όχημα το κάνει να φαίνεται καλύτερο, αλλά προσθέτει επίσης επιπλέον στρώματα προστασίας για το ίδιο το αμάξωμα.

Το χρώμα που προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία θα το εμποδίσει να ξεθωριάσει τόσο γρήγορα στο φως του ήλιου και επιπλέον στρώματα βαφής προστατεύουν επίσης το όχημά σας από πετώντας βράχους και άλλα αντικείμενα που μπορεί να χτυπήσουν ή να γρατσουνίσουν το αυτοκίνητό σας.

Εάν πρόκειται να μεταπωλήσετε ένα όχημα, η προσθήκη μιας νέας βαφής θα αυξήσει δραστικά την αξία μεταπώλησης.

Αυτές τις μέρες, πολλοί άνθρωποι απαριθμούν οχήματα προς πώληση στο Διαδίκτυο και η υπέροχη νέα βαφή σας σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή στο ίδιο όχημα με παλιά και ξεθωριασμένα χρώματα.

Πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα την παλιά βαφή αυτοκινήτου;

Όχι, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε πρώτα όλο το παλιό χρώμα, εκτός και αν υπάρχει ζημιά στο μεταλλικό αμάξωμα που δεν θα καλυφθεί όπως θα έπρεπε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζεται μόνο να τρίψετε τις περιοχές που είναι γρατσουνιές και γρατσουνιές και να διορθώσετε πρώτα τυχόν βαθουλώματα ή χτυπήματα αντί να αφαιρέσετε όλο το παλιό χρώμα.

Τώρα, αν αποφασίσετε ότι αλλάζετε εντελώς το χρώμα, είναι η καλύτερη ιδέα να αφαιρέσετε όλο το παλιό χρώμα. Το να βάψετε ένα νέο χρώμα πάνω από ένα πολύ διαφορετικό παλιό χρώμα θα επηρεάσει το τελικό χρώμα του αυτοκινήτου σας.

Διαφορετικά θα χρειαστείτε πολλές στρώσεις χρώματος που είναι ακριβές και χρονοβόρες για να καλύψετε πλήρως το παλιό χρώμα της βαφής, ώστε να βλέπετε μόνο το νέο χρώμα.

Μπορείτε να βάψετε πάνω από ένα αυτοκίνητο χωρίς να το τρίψετε;

Άνθρωπος που τρίβει αυτοκίνητο

Η διαδικασία λείανσης του αυτοκινήτου σας πριν το βάψετε χαράζει την επιφάνεια έτσι ώστε η νέα μπογιά να κολλήσει πάνω της και να στεγνώσει σωστά επίσης.

Εάν αποφασίσετε να παραλείψετε το βήμα της λείανσης πριν το ξαναβάψετε, το χρώμα σας μπορεί να μην κολλάει καλά και μπορεί να προκαλέσει περισσότερες σταγόνες και λιμνάζουσες που στη συνέχεια θα χρειαστεί να τρίψετε ξανά και να ξαναβάψετε.

Είναι σίγουρα καλύτερο να τρίψετε πρώτα το αρχικό χρώμα πριν το ξαναβάψετε, καθώς δεν χρειάζεται πολύς χρόνος και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εμφάνιση επαγγελματικής ποιότητας.

Πόσες στρώσεις βαφής χρειάζεστε σε ένα νέο αυτοκίνητο;

Ιδανικά θα πρέπει να εφαρμόσετε δύο στρώσεις αστάρι πρώτα, αφήνοντας το να στεγνώσει τελείως μεταξύ κάθε στρώσης. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τρεις έως τέσσερις στρώσεις της βασικής σας βαφής για το χρώμα που θα επιλέξετε.

Τα τελευταία σας βήματα είναι να χρησιμοποιήσετε τρεις έως τέσσερις στρώσεις διάφανης στρώσης στην κορυφή για τη μέγιστη προστασία για το νέο σας όχημα έργου.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν πολλές στρώσεις χρώματος, αλλά θα σας δώσει μια επαγγελματική εμφάνιση και η παράλειψη στρώσεων ασταριού, βασικής βαφής και διαφανών στρώσεων θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, αλλά σε βάρος μιας κατώτερης εμφάνισης βαφής .

Προετοιμασία του οχήματος για την εργασία επαναβαφής

Το πρώτο μέρος της προετοιμασίας σας να βάψετε ένα όχημα είναι να αφαιρέσετε τυχόν ατέλειες στο αμάξωμα.

Θα πρέπει πρώτα να τραβήξετε τυχόν βαθουλώματα με ένα εξολκέα βαθουλωμάτων και στη συνέχεια να τρίψετε ολόκληρη την επιφάνεια του αυτοκινήτου με ένα τροχιακό τριβείο χρησιμοποιώντας ένα επίθεμα λείανσης 500 έως 1.200 γυαλόχαρτου.

Χρησιμοποιήστε σταθερή πίεση, ώστε η ίδια ποσότητα παλιού χρώματος να αφαιρεθεί και να γρατσουνιστεί σε ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Σε αυτό το σημείο, εάν αλλάζετε το χρώμα βάσης, θα πρέπει να τρίψετε το αυτοκίνητο στο μέταλλο για να αφαιρέσετε όλη τη διαφανή επίστρωση, τα βασικά χρώματα και το αστάρι.

Σκουπίστε τη σκόνη λείανσης με ένα βρεγμένο πανί καταστήματος που δεν αφήνει χνούδια. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πανί καθαρισμού μικροϊνών για να στεγνώσετε καλά ολόκληρη την επιφάνεια.

Καλύψτε οποιεσδήποτε περιοχές που δεν πρόκειται να βάψετε με εφημερίδα ή χαρτί ζωγραφικής και ταινία.

Αυτά θα είναι τα παρμπρίζ, οι τροχοί και τα ελαστικά, καθώς και οι προφυλακτήρες και οι πλευρικοί καθρέφτες αν είναι μεταλλικοί, καθώς και οι χειρολαβές των θυρών εάν είναι μεταλλικοί.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την κεραία αντί να την καλύψετε.

Πώς να βάψετε ένα παλιό αυτοκίνητο πάνω από υπάρχον χρώμα

Αραιώστε το αστάρι αυτοκινήτου σας σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Ανακατέψτε το καλά με ένα μπαστούνι ανάδευσης χρώματος και εφαρμόστε το με ένα ψεκαστήρα με μεγάλες κινήσεις σκουπίσματος για να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Αφήστε το αστάρι να στεγνώσει για όσο χρόνο στη συσκευασία, που μπορεί να είναι από 30 λεπτά έως μία ώρα.

Στη συνέχεια τρίψτε το ελαφρά και αφαιρέστε τυχόν σκόνη λείανσης με ένα υγρό πανί και ένα πανί μικροϊνών για να το στεγνώσετε.

Εφαρμόστε δύο ακόμη στρώσεις αστάρι με τον ίδιο τρόπο, αφήνοντας το να στεγνώσει εντελώς και τρίψτε το μεταξύ των στρώσεων.

Στη συνέχεια, εφαρμόζετε τις τρεις έως τέσσερις βασικές στρώσεις χρώματος με τον ίδιο τρόπο όπως το αστάρι και, τέλος, τις τρεις έως τέσσερις κορυφαίες στρώσεις χρώματος.

Φροντίστε και αφήστε κάθε στρώση να στεγνώσει καλά πριν το τρίψετε μεταξύ όλων των στρώσεων και μην τρίψετε την τελευταία διαφανή στρώση που εφαρμόσατε.

Είναι η επαναβαφή ενός αυτοκινήτου τόσο καλή όσο η εργοστασιακή βαφή;

Εάν είστε έμπειρος ζωγράφος με ψεκαστήρα χρωμάτων και ακολουθείτε όλα τα απαραίτητα βήματα, μπορείτε σίγουρα να δημιουργήσετε μια βαφή με εργοστασιακή εμφάνιση.

Είναι καλύτερο να αγοράζετε ποιοτικά προϊόντα και να μην παραλείπετε κανένα βήμα στη διαδικασία.

Μπορείτε να αγοράσετε ποιοτικά χρώματα, αστάρια και διαφανή παλτά από μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, καθώς θα χρησιμοποιούν τα ίδια αντικείμενα με το OEM με το εργοστάσιο όταν κάνουν αμάξωμα και ξαναβάφουν οχήματα.

Πώς να βρείτε τους κωδικούς χρώματος βαφής σε ένα αυτοκίνητο;

διαφορετικού χρώματος πινέλα

Εάν θέλετε να βάψετε ξανά το όχημά σας στο ίδιο ακριβώς χρώμα με αυτό που βάφτηκε αρχικά, θα πρέπει να βρείτε τους κωδικούς χρωμάτων και στη συνέχεια να παραγγείλετε τη βαφή σας με αυτούς τους κωδικούς για ακριβή αντιστοίχιση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν το όχημά σας είναι ηλικίας άνω των 10 ετών περίπου, οι χρωματικοί κωδικοί θα σας βοηθήσουν να το επαναφέρετε στα αρχικά χρώματα της «νέας» εμφάνισης, τα οποία μπορεί να είναι αρκετά φωτεινότερα και να περιέχουν μεγαλύτερο βάθος από το τρέχον χρώμα.

Βρείτε το αυτοκόλλητο αναγνώρισης ανταλλακτικών σέρβις στο όχημά σας. Συνήθως θα βρίσκεται είτε στο ντουλαπάκι είτε στο αυτοκόλλητο της πόρτας του οδηγού.

Σημειώστε τα γράμματα και τους αριθμούς στην κάτω γραμμή του αυτοκόλλητου για τους αρχικούς σας κωδικούς βαφής. Το πρώτο είναι το BC, το οποίο είναι το βασικό σας χρώμα. Εάν υπάρχει ένα TC που ακολουθείται από έναν αριθμό, αυτό είναι το top coat σας.

Ορισμένα οχήματα έχουν τόσο χρώμα βάσης όσο και χρώμα τελικής επένδυσης που επιτυγχάνουν το τελικό χρώμα του οχήματος.

Το CC στο αυτοκόλλητο σας λέει ότι έχει ένα διάφανο παλτό για προστασία στο όχημα. Εάν υπάρχει ένα U ακολουθούμενο από έναν αριθμό, αυτό είναι το χρώμα του επάνω μέρους του σώματος και ένα L ακολουθούμενο από έναν αριθμό είναι το χρώμα του κάτω μέρους του αμαξώματος.

Μερικά αυτοκίνητα έχουν διαφορετικό χρώμα στο κάτω και στο πάνω μέρος ή στην οροφή και το καπό. Ένα παράδειγμα είναι τα πρωτότυπα χρώματα των φορτηγών Ford και Chevy της δεκαετίας του 1970 που είναι δίχρωμα.

Εάν το όχημά σας είναι αρκετά παλαιότερο ή δεν υπάρχει αυτοκόλλητο αναγνώρισης ανταλλακτικών σέρβις, μπορείτε να εισαγάγετε τον αριθμό VIN για να βρείτε τους χρωματικούς κωδικούς από την αντιπροσωπεία του οχήματός σας.

Ο αριθμός VIN σας βρίσκεται σε μια μεταλλική πλάκα τοποθετημένη στην πλευρά του οδηγού στο ταμπλό, όπου συναντά το μπροστινό παρμπρίζ.

Λάβετε υπόψη ότι ο αριθμός VIN δεν αναφέρει συγκεκριμένα τους χρωματικούς κωδικούς, αλλά η τοπική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων μπορεί να σας τους βρει και να σας πουλήσει τα ποιοτικά προϊόντα που χρειάζεστε για μια βαφή με επαγγελματική εμφάνιση.

Τελικές σκέψεις

Οι παραπάνω συμβουλές και στρατηγική μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια επαγγελματική βαφή σε οποιοδήποτε όχημα, είτε το βάφετε ξανά στα αρχικά χρώματα είτε επιλέγετε ένα νέο ζωντανό χρώμα που αγαπάτε.

Θα βοηθήσει επίσης στην προστασία του οχήματός σας από την ανάπτυξη σκουριάς σε σημεία όπου το χρώμα έχει ήδη γρατσουνιστεί ή αφαιρεθεί, έτσι ώστε να φαίνεται καινούργιο για πολύ περισσότερο.