Οι περιηγήσεις περιπέτειας για το 2023 ήδη κάνουν κράτηση για πιο ενεργές τάσεις περιηγήσεων

Οι περιηγήσεις περιπέτειας για το 2023 ήδη κάνουν κράτηση για πιο ενεργές τάσεις περιηγήσεων

Januar 27, 2023 0 Von admin

Γραμμένο από Μπεθ Λουμπερέτσκι, δημοσιεύτηκε από usatoday

Όπως και πέρυσι, οι άνθρωποι ανυπομονούν να βγουν έξω και να δουν τον κόσμο το 2023. Και πολλοί ταξιδιώτες θέλουν να το κάνουν αυτό ενώ κάνουν πετάλι με ποδήλατο, πεζοπορία σε τοπία που κόβουν την ανάσα ή κωπηλατούν σε ένα ποτάμι. Γι‘ αυτό, οι ενεργές και περιπετειώδεις ταξιδιωτικές εκδρομές είναι μια δημοφιλής επιλογή για να επισκεφτείτε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς με λίστα bucket.

«Καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι δραστηριοποιήθηκαν με περπάτημα, πεζοπορία, ποδηλασία ή στο Peloton τους, περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να συνεχίσουν αυτή την κίνηση ακόμα και όταν βρίσκονται σε διακοπές», λέει ο Graeme Montgomery, διευθυντής μάρκας για την εταιρεία πολυτελών ταξιδιών. Butterfield & Robinson. «Τα πολυ-δραστήρια ταξίδια (ένας συνδυασμός ποδηλασίας, πεζοπορίας και άλλων δραστηριοτήτων) είναι πραγματικά δημοφιλή, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν ολοκληρωμένες διαδρομές που φέρνουν την περιπέτεια, αλλάζουν ρυθμό από μέρα σε μέρα και παρουσιάζουν τα καλύτερα της περιοχής. Σκεφτείτε το ράφτινγκ στη Βόρεια Ελλάδα, την καμήλα στο Μαρόκο, την ιππασία στην Ισλανδία ή το καγιάκ στην Ουρουγουάη».

Με το 2023 να διαμορφώνεται ως ένα άλλο banner έτος για ταξίδια, οι ενεργές και οι τουριστικές εταιρίες περιπέτειας βλέπουν κάποιες τάσεις να αναδύονται. Δείτε τι να περιμένετε στον ενεργό χώρο ταξιδιωτικών περιηγήσεων το 2023:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ TOUR OPERATORS: 14 καλύτερες ομαδικές ταξιδιωτικές εταιρείες για ξεναγήσεις

1. Οι ενεργές και περιπετειώδεις ταξιδιωτικές εκδρομές θα κλείσουν γρήγορα

Ενεργή ταξιδιωτική εταιρεία Backroads έχει ήδη δει μια αύξηση 60% στις κρατήσεις για περισσότερους από εννέα μήνες για τις αναχωρήσεις του 2023 και η εταιρεία αναμένει να δει τους υψηλότερους αριθμούς πελατών της 44χρονης ιστορίας της το 2023. Η ιστορία είναι ίδια σε πολλές άλλες τουριστικές εταιρείες.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 9 καλύτερα ταξιδιωτικά γκρουπ και τουριστικοί πράκτορες μόνο για γυναίκες

«Το 2023 πηγαίνει γρήγορα», λέει η Heather Heverling, πρόεδρος του AdventureWomen, που προσφέρει περισσότερα από 50 ταξίδια σε περισσότερες από 65 χώρες, σχεδιασμένα από και για γυναίκες. «Οι επισκέπτες κάνουν κράτηση για περιπέτειες και όχι μόνο για ταξίδια το 2023. ο ενθουσιασμός του 2024 ξεδιπλώνεται επίσης».

2. Η Ιαπωνία είναι έτοιμη για μια μεγάλη χρονιά

Πολλοί ταξιδιώτες ήταν ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουν στην Ευρώπη το 2022. Για το 2023, η Ιαπωνία αναμένεται να είναι ένας καυτός προορισμός καθώς υποδέχεται ξανά επισκέπτες. «Καθώς η Ιαπωνία έχει ανοίξει ξανά, έχουμε δει μια πλημμύρα ενδιαφέροντος από ανθρώπους που θέλουν να πάνε και να επισκεφτούν αυτά τα σούπερ εμβληματικά μέρη στην Ιαπωνία», λέει η Alexandria Sanchez, διευθύντρια μάρκετινγκ καταναλωτών στις ΗΠΑ στο G Περιπέτειεςπου προσφέρει μια ποικιλία περιηγήσεων για εξερεύνηση της ασιατικής χώρας.

ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:Οι 10 καλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες για οικογενειακές εκδρομές

Εταιρεία παγκόσμιας περιοδείας Ατρόμητος έχει επανεκκινήσει 12 ταξίδια στην Ιαπωνία που κυμαίνονται από επτά έως 24 ημέρες. Αυτό περιλαμβάνει την υπογραφή του Ιαπωνική πραγματική περιπέτεια φαγητού για τη δειγματοληψία της ποικίλης κουζίνας της χώρας και Ιαπωνία: Πεζοπορία, ποδήλατο και καγιάκ περιήγηση για ταξιδιώτες που θέλουν να δουν το νησί με ενεργό τρόπο.

Η Intrepid αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 50 ετών είναι από τους πιο ενδιαφερόμενους για τα νέα ενεργά ταξίδια της.

3. Οι καθηλωτικές εμπειρίες θα συνεχίσουν να έχουν έντονη γοητεία

Μια τυπική περιήγηση με λεωφορείο ή κρουαζιέρα υψηλών προδιαγραφών δεν το κόβει για πολλούς ταξιδιώτες. «Θέλουν πραγματικά να μπουν στη χώρα και να βιώσουν ό,τι υπάρχει να προσφέρει», λέει ο Sanchez της G Adventures. «Θέλουν να δοκιμάσουν το φαγητό, θέλουν να ακούσουν τη γλώσσα, θέλουν να γνωρίσουν τους ανθρώπους και να δουν τα πρόσωπα πίσω από την εμπειρία που έχουν».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: 9 συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία για εσάς

Οι ταξιδιώτες μπορούν σίγουρα να απολαύσουν αυτού του είδους τις περιηγήσεις στο G Adventures. Και μπορούν να το πάνε ακόμα παραπέρα με ένα από τα της εταιρείας Εκδρομές «τοπικής διαβίωσης». που δίνουν στους ταξιδιώτες μια πραγματική αίσθηση της καθημερινής ζωής σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

4. Οι τουριστικοί πράκτορες θα συνεχίσουν να εργάζονται για να βοηθήσουν στην προστασία των τόπων που επισκέπτονται

Ως μέρος της συνεργασίας της με τη NatureMetrics και τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, τουριστικό πράκτορα περιπέτειας Έξοδος Ταξίδια κυκλοφόρησε πρόσφατα 20 Αναχωρήσεις Επιστήμης του Πολίτη όπου οι ταξιδιώτες βοηθούν στη συλλογή περιβαλλοντικών δειγμάτων DNA για το eBioAtlas για την παρακολούθηση της βιοποικιλότητας σε όλο τον κόσμο. Οι περιηγήσεις οδηγούν τους συμμετέχοντες σε μέρη όπως η κοιλάδα Zambezi και το Βιετνάμ, όπου θα βοηθήσουν στη συλλογή δειγμάτων γλυκού νερού που παρέχουν ενδείξεις για τα είδη που ζουν σε κάθε οικοσύστημα.

ΠΑΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΣ: 4 μεγάλες εταιρείες για ανεξάρτητες εκδρομές

Στο Intrepid, η προστασία του πλανήτη είναι μια σημαντική εστίαση. Η εταιρεία έχει περισσότερες από 40 εναλλακτικές εκδρομές χαμηλών εκπομπών άνθρακα όπου οι δραστηριότητες έντασης άνθρακα έχουν αντικατασταθεί με πιο βιώσιμες επιλογές όπως το περπάτημα και το ποδήλατο και οι σύντομες πτήσεις έχουν αντικατασταθεί από ταξίδια με τρένο ή άλλα μέσα μεταφοράς με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Ατρόμητο Premium Οι εκδρομές προσφέρουν ταξίδια περιπέτειας υψηλών προδιαγραφών που ενσωματώνουν επίσης τη βιωσιμότητα. Το νέο 10ήμερη εκδρομή στην Αλάσκα Premiumγια παράδειγμα, περιλαμβάνει ταξίδια με τρένο με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, περιηγήσεις στην άγρια ​​φύση και τη διατήρηση και διαμονή στο βιώσιμο Talkeetna Lodge.

«Η αγορά του τουρισμού πολυτελείας ανθεί, όπως και η διαφαινόμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής», λέει ο Matt Berna, πρόεδρος της Βόρειας Αμερικής για το Intrepid. «Η δημιουργία ενός πιο βιώσιμου ταξιδιωτικού προϊόντος υψηλών προδιαγραφών ήταν βασικός στόχος για το Intrepid… (Οι άνθρωποι είναι) πρόθυμοι να πληρώσουν για premium ταξίδια που προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία σε εξαιρετική αξία, ενώ παράλληλα προσφέρουν πίσω στις τοπικές κοινότητες και επηρεάζουν θετικά την περιβάλλον.“

5. Το χονδράρισμα είναι μια επιλογή, αλλά δεν απαιτείται

Το backpacking και το κάμπινγκ μπορούν σίγουρα να είναι συστατικά ενεργών ταξιδιών και ακόμη οικογενειακές περιπέτειες ταξιδιού. Αλλά αν θέλετε λίγη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα άνετο κρεβάτι το βράδυ, μπορείτε να το έχετε και αυτό. Το Escape Adventures ηγείται μιας σειράς περιηγήσεων ποδηλασίας και πεζοπορίας στις ΗΠΑ, όπου οι ταξιδιώτες περνούν τις νύχτες τους σε μια σκηνή. Αλλά στη νέα της περιήγηση με ποδήλατο στο Bentonville του Αρκάνσας, ιδιωτικές ομάδες μένουν σε ένα πολυτελές ενοίκιο διακοπών που έχει η εταιρεία. «Προσφέρουμε και τα δύο άκρα του φάσματος και πολλά πράγματα στη μέση», λέει ο συνιδρυτής της εταιρείας Jared Fisher.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ:Τα 10 καλύτερα οικογενειακά θέρετρα glamping στις ΗΠΑ

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση για ενεργές και περιπετειώδεις εκδρομές όπου δεν χρειάζεται να μετακινούνται κάθε λεπτό της ημέρας. Περιηγήσεις Dolce Tempo των Backroads επιβραδύνετε λίγο τα πράγματα, προσφέροντας χαλαρή ποδηλασία, περπάτημα και ταξίδια πολλαπλών περιπέτειών σε μέρη όπως η Ελβετία, η κοιλάδα της Νάπα, η Σκωτία και τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ όπως το Yellowstone και το Zion.

Και ενώ τα παραδοσιακά ποδήλατα θα έχουν πάντα τους θαυμαστές τους, τα ηλεκτρονικά ποδήλατα θα συνεχίσουν να βοηθούν τους ταξιδιώτες όλων των ηλικιών και ικανοτήτων να κάνουν πετάλι στους γραφικούς προορισμούς. «Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω εξακολουθούν να ασχολούνται με τη φυσική κατάσταση και δεν θέλουν να ανέβουν σε ηλεκτρονικό ποδήλατο», λέει ο Fisher της Escape Adventures. «Αλλά θέλουν να οδηγήσουν με τον καλύτερό τους φίλο που δεν είναι τόσο κατάλληλος. Άρα πραγματικά ανοίγει τις πόρτες παντού».

6. Η ευεξία θα είναι στη λίστα επιθυμιών

Η G Adventures έχει δει αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτήν εκδρομές ευεξίας σε τοποθεσίες όπως το Μπαλί, η Κόστα Ρίκα και η Ισλανδία. «Οι άνθρωποι θέλουν να έχουν μια εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή τους», λέει ο Sanchez. «Θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους ή αναζητούν ευεξία, δραστήρια στιγμή, γιόγκα ή διαφορετικά πράγματα που προάγουν την ενσυνειδητότητα».

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ: 7 καθηλωτικές εκδρομές στη Γαλλία που αξίζει να κάνετε το 2023

«Τα ταξίδια περιπέτειας, με έμφαση στη φύση και το προσωπικό σας καλύτερο, είναι ένα εορταστικό εργαλείο για να αγκαλιάσετε τις αλλαγές της ζωής», λέει ο Heverling από το AdventureWomen, το οποίο προσφέρει περιηγήσεις για επιζώντες από καρκίνο του μαστού σε συνδυασμό με το Ίδρυμα iRise Above και περιηγήσεις στην Ιαπωνία που εξερευνούν τις αρχαίες παραδόσεις της χώρας. «Στο AdventureWomen, έχει να κάνει λιγότερο με την ηλικία ή τον αθλητισμό, αλλά με μια νοοτροπία… Η κινητήρια δύναμη του γιατί οι γυναίκες κάνουν κράτηση είναι να δίνουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας με έμφαση στις εμπειρίες ζωής. Ο κόσμος μετά την πανδημία ενισχύει πόσο ζωτικής σημασίας είναι να ζεις με τόλμη».

6 ταξίδια περιπέτειας και τάσεις ενεργών περιηγήσεων για το 2023 εμφανίστηκε αρχικά στις TourScoop.com.