Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κελύφους αυγού και της βαφής σατέν;  (2022)

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κελύφους αυγού και της βαφής σατέν; (2022)

Mai 30, 2022 0 Von admin

Ποια είναι-η-Διαφορά-Μεταξύ-Κελύφους-Αυγού-και-Σατέν-Βαφής

Το κέλυφος αυγού και το σατέν είναι και τα δύο δημοφιλή βαφή. Το φινίρισμα του χρώματος καθορίζει την ανακλαστικότητα που θα έχει το χρώμα, επομένως επηρεάζει την ποσότητα γυαλάδας ή γυαλάδας που έχει το χρώμα. Άλλα φινιρίσματα περιλαμβάνουν επίπεδα, ημι-γυαλιστερά και γυαλιστερά.

Το επίπεδο χρώμα έχει τη μικρότερη ανακλαστικότητα. Το κέλυφος του αυγού έχει περισσότερη ανακλαστικότητα από το επίπεδο αλλά λιγότερο από το σατέν.

Το κέλυφος αυγού και το σατέν χρησιμοποιούνται συχνότερα σε εσωτερικές επιφάνειες. Κανένα από αυτά τα φινιρίσματα δεν είναι πολύ επίπεδο και χωρίς γυαλάδα, αλλά δεν έχουν και υπερβολική λάμψη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα για να βάψετε ό,τι θέλετε, αλλά υπάρχουν κάποιες επιφάνειες που ταιριάζουν καλύτερα στο σατέν και κάποιες που ταιριάζουν καλύτερα με το κέλυφος του αυγού.

Σατέν Βαφή

Σατέν χρώμα στο σαλόνι

Το σατέν χρώμα είναι πιο αντανακλαστικό από το κέλυφος του αυγού. Αυτή η πρόσθετη λάμψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας. Θα προσθέσει βάθος σε μικρούς εσωτερικούς χώρους όπως διαδρόμους ή μικρά δωμάτια. Η σατέν μπογιά έχει την ικανότητα να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος από ότι είναι.

Το Satin είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση σε περιοχές με μεγάλη κίνηση. Το σατινέ φινίρισμα είναι πιο ανθεκτικό και μακράς διαρκείας από το φινίρισμα του κελύφους του αυγού.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να βάψετε ένα δωμάτιο

Το σατέν αντιστέκεται σε βαθουλώματα και γρατσουνιές και είναι λιγότερο πιθανό να λερωθεί. Είναι η καλύτερη επιλογή σε παιδικό δωμάτιο, πολυχρησιμοποιημένο οικογενειακό δωμάτιο ή τρόπο εισόδου. Είναι επίσης πιο κατάλληλο για χρήση σε καθημερινά έπιπλα, όπως καρέκλες και τραπέζια που χρησιμοποιείτε συχνά.

Το σατέν καθαρίζεται πιο εύκολα από το κέλυφος του αυγού. Η επιπλέον γυαλάδα στο φινίρισμα το βοηθά να αντιστέκεται σε λεκέδες, ωίδιο, μούχλα και άλλους ρύπους.

Είναι πολύ πιο εύκολο να σκουπίσετε την επιφάνεια και να αφαιρέσετε τυχόν ανεπιθύμητα σημάδια. Αυτό καθιστά το σατέν μια εξαιρετική επιλογή εάν βάφετε ένα λουτρό ή ένα μπάνιο. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για την κουζίνα, το πλυντήριο και το υπόγειο.

Το σατινέ χρώμα είναι μια εξαιρετική επιλογή αν βάφετε ένα κλιμακοστάσιο ή βάφετε τα κάγκελα και τα κάγκελα στις σκάλες σας. Είναι επίσης μια καλή επιλογή στο εσωτερικό τμήμα μιας πόρτας γιατί αντέχει τον καθαρισμό που θα χρειαστούν αυτές οι επιφάνειες.

Βαφή με κέλυφος αυγού

Κέλυφος αυγού-Ζωγραφική σε τοίχο-υπνοδωμάτιο

Το κέλυφος του αυγού δεν έχει την ίδια γυαλάδα που έχει το σατένείναι επίσης φθηνότερο από το σατέν. ο Τα φινιρίσματα μπορεί να είναι έως και 2 δολάρια λιγότερα ανά γαλόνι από τα σατινέ φινιρίσματα.

Το σατέν μπορεί να κυριαρχεί όταν πρόκειται για την εκτροπή γρατσουνιών ή βαθουλωμάτων, αλλά όταν βάφετε έναν τοίχο που έχει ήδη υποστεί βαθουλώματα ή γρατσουνιές, θέλετε να επιλέξετε το φινίρισμα του κελύφους του αυγού.

Το φινίρισμα του κελύφους του αυγού είναι πολύ καλύτερο στο να κρύβει ή να καλύπτει τα ελαττώματα στην επιφάνεια του τοίχου. Εάν εφαρμόσετε ένα σατέν φινίρισμα σε έναν τοίχο που έχει βαθουλώματα ή γρατσουνιές, τα βαθουλώματα και οι γρατσουνιές θα γίνουν πιο ορατά από την υψηλή γυαλάδα του χρώματος.

Επειδή τα φινιρίσματα του κελύφους των αυγών έχουν την ικανότητα να βοηθούν στην απόκρυψη ελαττωμάτων στην επιφάνεια, δεν χρειάζεται να κάνετε τόση προετοιμασία τοίχων πριν από το βάψιμο.

Θα κάνετε λιγότερο τρίψιμο και λιγότερο ξύσιμο πριν αρχίσετε να βάφετε. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σατέν, πρέπει να έχετε την επιφάνεια όσο το δυνατόν πιο λεία και άψογη πριν τη βαφή.

Οι άπειροι ζωγράφοι τα καταφέρνουν καλύτερα με τη βαφή για το κέλυφος των αυγών. Εάν δεν είστε επαγγελματίας ζωγράφος, τότε θα έχετε γύρους και σημάδια από το πινέλο ή τον ρολό σας.

Εάν χρησιμοποιείτε σατέν μπογιά, αυτά τα σημάδια στους γύρους και οι πινελιές θα είναι ολοφάνερα, αλλά αν χρησιμοποιείτε φινίρισμα με κέλυφος αυγού, η βαφή θα κρύψει τα ελαττώματα της εφαρμογής.

Το χρώμα με το τσόφλι αυγού δεν μπορεί να αντέξει τον ίδιο καθαρισμό και καθημερινή χρήση που αντέχει το σατέν χρώμα. Δεν είναι καλή επιλογή φινιρίσματος για βαμμένα έπιπλα ή για μπάνια και κουζίνες.

Ωστόσο, η βαφή με κέλυφος αυγού είναι ένα εξαιρετικό φινίρισμα για τις οροφές και τους τοίχους στην κρεβατοκάμαρα ενός ενήλικα.

Το παιδικό δωμάτιο χρειάζεται την αντοχή του σατέν φινιρίσματος, αλλά σε ένα δωμάτιο ενηλίκων το τσόφλι του αυγού θα λειτουργήσει καλύτερα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα που θα επιλέξετε για οποιαδήποτε επιφάνεια του σπιτιού σας. Το σατέν είναι απλώς πιο ανθεκτικό και λίγο πιο γυαλιστερό από το κέλυφος του αυγού, αλλά το κέλυφος του αυγού είναι πιο ανθεκτικό και λίγο πιο γυαλιστερό από το ματ ή το επίπεδο.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο είναι το καλύτερο φινίρισμα βαφής για τοίχους;

Οι εσωτερικοί τοίχοι φαίνονται καλύτερα όταν βάφονται είτε με κέλυφος αυγού είτε με επίπεδη βαφή. Αυτά τα χρώματα κρύβουν τυχόν ελαττώματα και δημιουργούν μια ψευδαίσθηση τελειότητας στην επιφάνεια. Επίσης, δεν αντανακλούν τόσο πολύ το φως και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο ζεστό.

Είναι ο Sherwin Williams Satin το ίδιο με το τσόφλι αυγού;

Ο Sherman Williams είναι μια μάρκα βαφής και όχι φινίρισμα βαφής. Ο Sherman Williams πουλά χρώματα που διατίθενται σε κάθε φινίρισμα και σε εξωτερικούς και εσωτερικούς τύπους.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω Flat ή Eggshell Paint;

Τόσο το επίπεδο όσο και το κέλυφος του αυγού είναι ιδανικά για τοίχους. Το κέλυφος του αυγού έχει περισσότερη λάμψη από το επίπεδο, αλλά δεν δημιουργεί γυαλιστερό τοίχο. Το κέλυφος του αυγού είναι συχνά πιο ανθεκτικό στους λεκέδες και καθαρίζεται ευκολότερα από ότι είναι επίπεδο.

Πλένεται η βαφή αυγού;

Απολύτως ναι, η βαφή για το κέλυφος του αυγού έχει δημιουργηθεί για να πλένεται. Είναι ιδανικό για διαδρόμους και υπνοδωμάτια όπου υπάρχει αξιοπρεπής ποσότητα δραστηριότητας. Απλώς έχετε κατά νου ότι όσο πιο ψηλή γίνεται η γυαλάδα, τόσο πιο πλενόμενη γίνεται.

Αυτό θα κάνει τις ατέλειες να γίνουν πιο αισθητές.

Γιατί είναι γυαλιστερή η βαφή με το τσόφλι μου

Η ανακλαστική ιδιότητα της γυαλάδας ενός χρώματος δημιουργείται από ανακλαστικά σωματίδια στο χρώμα. Περισσότερα στρώματα χρώματος δημιουργούν περισσότερο φως που αντανακλάται στο άτομο που το κοιτάζει.

Ποιο έχει περισσότερο γυαλιστερό κέλυφος αυγού ή σατέν;

Το κέλυφος του αυγού έχει μια θαμπή, χαμηλότερη γυαλάδα από το σατέν βαφή και μοιάζει περισσότερο με ένα ματ ή επίπεδο φινίρισμα που συναντάτε σε πολλά γαλακτώματα.