Πού βρίσκονται οι πιο φιλικοί οικονομικά προορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου;

Πού βρίσκονται οι πιο φιλικοί οικονομικά προορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου;

Oktober 29, 2018 0 Von admin

Για την πλειοψηφία των φοιτητών πανεπιστημίου, το άγχος της εξισορρόπησης των ακαδημαϊκών σπουδών, της κοινωνικοποίησης και της ζωής στο σπίτι μπορεί να είναι λίγο συντριπτικό. Πολλοί νέοι φοιτητές ανακαλύπτουν για πρώτη φορά πώς είναι να ζεις μόνος και μακριά από το σπίτι, εντελώς ανεξάρτητα.

Με όλα τα νέα κοινωνικά κόμματα, καθώς και την προσπάθεια να φτάσετε εγκαίρως στις διαλέξεις στο πανεπιστήμιο, μερικές φορές ο προϋπολογισμός μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας στο πανεπιστήμιο. Αλλά με πάνω από το 50% των φοιτητών να κλιμακώνονται με «6» και πάνω όταν πρόκειται για άγχος σε σχέση με τη διαχείριση χρημάτων, ίσως αξίζει να σκεφτείτε πόσο ακριβές είναι οι πανεπιστημιακές πόλεις προτού επιλέξετε να πάτε εκεί.

Σύμφωνα με την NatWest Student Living Index, το μέσο ενοίκιο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι περίπου 465,54 £. Εάν το προσθέσετε στο ποσό που θα ξοδέψει ο μέσος μαθητής για ψώνια, λογαριασμούς σπιτιού, ρούχα και αξεσουάρ, όλα αυτά μπορούν να αθροιστούν και να αφήσουν τις τσέπες να φαίνονται μάλλον άδειες.

Πολλοί φοιτητές καταφεύγουν στην εργασία κατά τη διάρκεια του τριμήνου και των διακοπών για να κερδίσουν λίγο περισσότερα μετρητά, με αποτέλεσμα επιπλέον κέρδη κατά μέσο όρο £188 το μήνα, ενώ ορισμένοι είναι αρκετά τυχεροί που εξακολουθούν να έχουν την τράπεζα της μαμάς και του μπαμπά με μέση μηνιαία συνεισφορά λίγο κάτω από 200 £.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο οικονομικά μέρη για να σπουδάσετε πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο:

  • Εάν είστε φοιτητής που αναζητά το μέρος όπου μπορείτε να κερδίσετε το μεγαλύτερο «μπαμ για τα λεφτά σας», μην ψάξετε πέρα ​​από τις 3 κορυφαίες μονάδες στο διάγραμμα SLI: Χαλ, Κάρντιφ και Λέστερ.
  • Εκτός από την κορυφαία σχέση ποιότητας/τιμής (υπολογιζόμενο διαιρώντας το μηνιαίο κόστος διαβίωσης με το εισόδημα), το Hull έχει το 3ο υψηλότερο μέσο εισόδημα χρόνου (£1.316,60) ακολουθούμενο από το Cardiff (£1.314).
  • Το Hull και το Cardiff είναι επίσης δίκαια ως ένα από τα φθηνότερα μέρη για να ζεις από άποψη ενοικίου, με το Hull να είναι το 4ο φθηνότερο και το Cardiff να είναι 5ο, με αμφότερα να κοστίζουν περίπου 70 £ λιγότερο από τον μέσο όρο των φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Οι φοιτητές στο Hull λαμβάνουν επίσης το υψηλότερο μέσο εισόδημα από το φοιτητικό τους δάνειο (£580,80), με τους φοιτητές στο St Andrews να λαμβάνουν το λιγότερο (£297,70).
  • Το Λονδίνο και το Καντέρμπουρυ έχουν το υψηλότερο εισόδημα για περίοδο διάρκειας (με βάση όλες τις πηγές εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων των δανείων, της γονικής υποστήριξης, κ.λπ.).
  • Οι φοιτητές της Οξφόρδης, του Κέμπριτζ και του Λονδίνου έχουν το υψηλότερο ποσοστό γονικής υποστήριξης, το οποίο θα μπορούσε να υποδεικνύει την οικονομική κατάσταση των μαθητών τους. Οι μαθητές του Hull έχουν τη μικρότερη γονική συνεισφορά, αλλά είναι από τους πιο κερδισμένους και τους χαμηλότερους δαπανητές, κάτι που τους αφήνει σε καλύτερη θέση συνολικά.
  • Οι φοιτητές του Aberdeen, του Λονδίνου και του Canterbury έχουν τις υψηλότερες προσωπικές αποταμιεύσεις με τους φοιτητές του Aberdeen να ξεπερνούν κατά πολύ τους συγχρόνους τους, έχοντας 180 £ το μήνα από προσωπικές αποταμιεύσεις.
  • Οι φοιτητές στη Σκωτία κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα δουλεύοντας με μερική απασχόληση. Οι μαθητές της Γλασκώβης, του Stirling και του Dundee κερδίζουν το υψηλότερο εισόδημα με βάση την εργασία κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Επομένως, εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε επιλογές για το πού να σπουδάσετε, ελπίζουμε ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία θα σας δώσουν λίγο περισσότερες πληροφορίες για το κόστος του πανεπιστημίου σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Για την πλήρη αναφορά, ρίξτε μια ματιά στο Δείκτης Φοιτητικής Διαβίωσης 2018.

Εικόνα: Wavebreak Media Ltd/123rf.com