Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στην κουζίνα

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στην κουζίνα

Januar 26, 2018 0 Von admin

Είναι προφανές να πούμε ότι ο φοιτητικός προϋπολογισμός είναι ένας περιορισμένος προϋπολογισμός, αλλά αν δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα βασικά της καθημερινότητας, οι εξορμήσεις σας μπορεί να αυξηθούν. Η επίγνωση του τρόπου με τον οποίο αγοράζετε, αποθηκεύετε, μαγειρεύετε και καταναλώνετε τρόφιμα θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. χρήματα που σίγουρα θα φανούν χρήσιμα στη γραμμή.

Είτε μαθαίνεις να μαγειρεύεις, είτε αποφεύγεις να είσαι σπάταλος είτε γνωρίζοντας πώς να ξεπαγώσετε εύκολα μια κατάψυξη, υπάρχουν πολλές στρατηγικές αποθήκευσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Έχοντας αυτό κατά νου, θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το κόστος της κουζίνας σας υπό έλεγχο.

Μάθετε πώς να μαγειρεύετε μερικά βασικά

Είστε έξω μόνοι σας τώρα και δεν μπορείτε να βασιστείτε στους γονείς σας για να ετοιμάσετε τα γεύματά σας – όλοι το μαθαίνουμε αυτό από νωρίς. Λοιπόν τι σκοπεύεις να κάνεις? Τώρα είναι η ώρα να μάθετε μερικά βασικά πιάτα. Αναζητήστε στο Διαδίκτυο συνταγές ή μιλήστε με συγγενείς σχετικά με τα πιάτα τους. Ό,τι κι αν κάνετε, θα είναι πολύ φθηνότερο εάν μπορείτε να πάρετε βασικά υλικά και να τα μετατρέψετε σε χορταστικά γεύματα, σε σύγκριση με τις επιλογές για φαγητό σε πακέτο, σε φούρνο μικροκυμάτων ή γρήγορο φαγητό. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν μόνο με χυλοπίτες!

Αποφύγετε τη σπατάλη φαγητού

Αυτό ξεκινά από το κατάστημα και τελειώνει με τον τακτικό απολογισμό του ψυγείου σας. Ένα κόλπο που μάθαμε από νωρίς εμείς οι μαθητές που εξοικονομούμε χρήματα είναι να ελέγχουμε το καλύτερο προϊόν πριν από την ημερομηνία και μετά να απλώνουμε το χέρι στο πίσω μέρος των ραφιών για να δούμε αν υπάρχει ένα σακουλάκι με μπανάνες, πίντα γάλα ή οτιδήποτε άλλο, που έχει μεγαλύτερη διάρκεια. διάρκεια ζωής από αυτή στο μπροστινό μέρος. Μόλις κάνετε τις «έξυπνες» αγορές σας, πάρτε το πίσω και βεβαιωθείτε ότι τα φρέσκα προϊόντα μπαίνουν αμέσως στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Παρακολουθήστε το απόθεμά σας σε καθημερινή βάση για να ελέγξετε τι πρέπει να εξαντληθεί. Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αφήσετε κάτι να σαπίζει.

Καταψύξτε τα γεύματα εκ των προτέρων

Συνεχίζοντας με το θέμα της αποφυγής των απορριμμάτων, η κατάψυξη των γευμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε να πετάξετε τα τρόφιμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μαγειρεύετε μεγάλα γεύματα και έχετε υπολείμματα. Αντί να τα τσακίσετε ή να τα αφήσετε στο ψυγείο να σβήσουν, απλώς βάλτε τα στην κατάψυξη και απολαύστε τα αργότερα. Λειτουργεί επίσης φθηνότερα εάν αγοράζετε χύμα και μαγειρεύετε χύμα, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε αυτές τις μαγειρικές δεξιότητες που ανακαλύψατε πρόσφατα και μαγειρέψτε παρτίδα τα αγαπημένα σας πιάτα. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ο κίνδυνος αύξησης του πάγου καθώς ο καταψύκτης γεμίζει περισσότερο, αλλά εφόσον γνωρίζετε πώς να ξεπαγώνετε έναν καταψύκτη, μπορείτε να σταματήσετε τη συσσώρευση πιο εύκολα.

Φροντίστε το ψυγείο και τον καταψύκτη σας

Εντάξει, ως φοιτητής σε αίθουσες ή ενοικιαζόμενα καταλύματα, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να τα πληρώσετε εάν το ψυγείο και ο καταψύκτης σας χρειάζονται επισκευή, αλλά αν χαλάσουν κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα παντοπωλεία σας – λίγο πολύ να πετάξετε όλα αυτά τα χρήματα . Όχι μόνο αυτό, αλλά οι συσκευές κουζίνας που δεν λειτουργούν σωστά πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για να διατηρήσουν τα τρόφιμα φρέσκα και αυτό μπορεί να αυξήσει τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Απλά πράγματα όπως ο έλεγχος των σφραγίδων, η διασφάλιση ότι οι πόρτες είναι κλειστές, ο τακτικός καθαρισμός και η εκμάθηση του πώς να ξεπαγώνετε σωστά έναν καταψύκτη θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα είστε καλύτερα σε θέση να παρακολουθείτε τις εξορμήσεις σας. Θα μπορούσαν ακόμη και να σας αφήσουν με λίγα επιπλέον μετρητά για να τα ξοδέψετε διασκεδάζοντας!

Εικόνα: yanlev/123rf.com