Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για μαθητές

Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για μαθητές

Dezember 2, 2021 0 Von admin
Οι μαθητές κοιτάζουν τα κινητά

Το να είσαι φειδωλός είναι ένα ουσιαστικό μέρος της μαθητικής εμπειρίας. Το φοιτητικό σας δάνειο υποτίθεται ότι θα διαρκέσει για τη θητεία σας, αλλά θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το να είστε φοιτητής ταυτόχρονα. Ας μην αναφέρουμε ότι πιθανότατα έχετε να πληρώσετε και μεγάλους λογαριασμούς διαμονής.

Πώς λοιπόν θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας και θα σας περισσέψουν αρκετά για να διασκεδάσετε; Δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε εξοικονομώντας χρήματα για τα καθημερινά σας έξοδα.

Προσέξτε τις εκπτώσεις

Οι περισσότερες αγορές γνωρίζουν την εισροή φοιτητών που πλήττει την πόλη κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, οι τοπικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν φοιτητικές εκπτώσεις στα προϊόντα τους για να δελεάσουν τον τοπικό πανεπιστημιακό πληθυσμό στο κατάστημά τους. Αυτές οι επιχειρήσεις θα περιλαμβάνουν συχνά καταστήματα φαστ φουντ και μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν χρειάζεται να ψωνίζετε από εκεί σε καθημερινή βάση. Δώστε προσοχή σε μέρη που προσφέρουν είδη όπως έπιπλα, υλικά καθαρισμού και, κυρίως, φαγητό. Το να αποκτήσετε νωρίς μια καλή προσφορά σε αυτά τα αντικείμενα είναι ένας καλός τρόπος για να ρυθμίσετε τον εαυτό σας σε μια άνετη θέση. Μετά από όλα, δεν θέλετε να ψάχνετε για ένα σκουπάκι για την κουζίνα στο τέλος του τριμήνου και να ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά!

Η φοιτητική σας ταυτότητα από το πανεπιστήμιό σας θα πρέπει να γίνει αποδεκτή ως απόδειξη της φοιτητικής σας ιδιότητας από τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά για εκπτώσεις από εθνικούς λιανοπωλητές και ηλεκτρονικά καταστήματα, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

  • ΟΛΟΚΛΗΡΟ – η μόνη φοιτητική έκπτωση, απόδειξη ηλικίας και κάρτα ζωής στην πανεπιστημιούπολη και πλατφόρμα που προτείνει η Εθνική Ένωση Φοιτητών (NUS). Στο κατάστημα και στο Διαδίκτυο, το TOTUM βάζει πάνω από 350 φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο εκπτώσεις και προσφορές στην τσέπη σας. Μερικοί συνδρομές TOTUM συνοδεύεται επίσης με μια ψηφιακή κάρτα μέλους ISIC 12 μηνών ως στάνταρ (δείτε παρακάτω), ανοίγοντας την πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες εκπτώσεις εξοικονόμησης χρημάτων σε χώρες σε όλο τον κόσμο.
  • Φοιτητικά Φασόλια: μια δωρεάν εφαρμογή φοιτητικής έκπτωσης, που προσφέρει προσφορές σε είδη ένδυσης, τεχνολογίας, μουσικής, τροφίμων και πολλά άλλα. Απλώς πρέπει να αναζητήσετε την επωνυμία που θέλετε στον ιστότοπο ή την εφαρμογή Student Beans για να λάβετε τον εκπτωτικό σας κωδικό ή απλώς να συνδεθείτε στη σελίδα φοιτητικής έκπτωσης μιας επωνυμίας στον δικό τους ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας στο ταμείο για αποθήκευση σε καταστήματα, εστιατόρια κ.λπ. χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό Student Beans για να αποδείξετε την φοιτητική σας ιδιότητα – δεν απαιτείται φοιτητική κάρτα.
  • UNiDAYS: άλλη μια δημοφιλής δωρεάν εφαρμογή που προσφέρει μεγάλη ποικιλία εκπτώσεων σε φοιτητές έκτης τάξης, κολεγίου και πανεπιστημίου ηλικίας 16+.
  • Διεθνής Φοιτητική Ταυτότητα (ISIC): η κάρτα ISIC σάς δίνει πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες εκπτώσεις σε περισσότερες από 130 χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα σας επιστρέψει 12 £ για την εικονική κάρτα ISIC και επιπλέον 3 £ για μια φυσική πλαστική κάρτα.

Πάρτε μια καλή τηλεφωνική συμφωνία

Ακριβώς επειδή έχετε απομακρυνθεί από την πόλη σας δεν σημαίνει ότι θέλετε να χάσετε την επαφή με όλους. Ένα κινητό είναι προφανώς απαραίτητο στις μέρες μας, οπότε φροντίστε να βρείτε μια οικονομική προσφορά. Μπορεί να αξίζει να σταματήσετε την ανανέωση του συμβολαίου σας μέχρι να υπάρξουν διαθέσιμες προσφορές κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων όπως Μαύρη Παρασκευή και τις μετα-χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις ή εξετάστε το ενδεχόμενο να πάτε Sim-only αν είστε ευχαριστημένοι με το τρέχον ακουστικό σας.

Εκτός από το μεγαλύτερο συμβόλαιο, παρόχους Sim-only και pay-as-you-go, όπως EE, O2, Vodafone και Three, ίσως θελήσετε να ψωνίσετε και να δείτε σε μερικούς από τους λιγότερο γνωστούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας προσφορά. Το Accepted Mobile, για παράδειγμα, προσφέρει συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας χαμηλού κόστους χωρίς να χρειάζεται να υποβληθείτε σε παραδοσιακό πιστωτικό έλεγχο, τον οποίο γενικά θα έπρεπε να κάνετε κατά την εγγραφή σας στους περισσότερους παρόχους. Επομένως, εάν είχατε προβλήματα με την απόκτηση συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας στο παρελθόν, ίσως θελήσετε να το εξετάσετε Αποδεκτά συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας σε προσφορά.

Το πρώιμο πουλί πιάνει τον βιβλιοφάγο

Ας μην ξεχνάμε τον λόγο που έχετε πάει στο πανεπιστήμιο εξαρχής – είστε εκεί για να μάθετε και ένας από τους πόρους που θα χρειαστείτε είναι τα εγχειρίδια για το μάθημά σας.

Τα νέα αντίγραφα αυτών των βιβλίων πωλούνται συχνά σε τιμές που εξοικονομούν τον προϋπολογισμό από τους λιανοπωλητές, αλλά υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα. Οι μαθητές του παραπάνω έτους θα έχουν ήδη αγοράσει αυτά τα βιβλία και μπορεί κάλλιστα να μην τα χρησιμοποιήσουν περαιτέρω. Επιπλέον, πιθανότατα θέλουν να κερδίσουν κάποια χρήματα από την αρχική τους δαπάνη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, οπότε αναζητήστε τυχόν δημοσιεύσεις σχετικά με μεταχειρισμένα σχολικά βιβλία όταν φτάσετε. Αυτά θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο ή σε πίνακες ανακοινώσεων γύρω από την πανεπιστημιούπολη. Φυσικά, δεν θα είστε ο μόνος που ψάχνει για φθηνούς πόρους, αλλά προχωρήστε σε αυτό μόλις έχετε τη λίστα ανάγνωσης για τον όρο και θα μπορούσατε να κάνετε σοβαρές οικονομίες.

Δωρεές φρέσκων

ο πρώτες μέρες της εμπειρίας σας στο uni θα δείτε έναν θησαυρό από επιχειρήσεις να αιωρούνται γύρω από την πανεπιστημιούπολη προσπαθώντας να προωθηθούν. Θα προσφέρονται μερικά δελεαστικά δωρεάν, ειδικά αυτά που σχετίζονται με την τοπική νυχτερινή ζωή, αλλά δεν πρέπει να τα ψάχνετε μόνο για αυτά. Προσπαθήστε να προσέχετε τυχόν περίπτερα στην έκθεση φρέσκων που προσφέρουν χρήσιμα πράγματα, όπως χαρτικά ή τσάντες, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα σας φανούν χρήσιμα καθώς προχωρά ο όρος.

Αυτές οι συμβουλές ελπίζουμε ότι θα σας φέρουν σε καλή θέση για το επόμενο έτος. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είστε πάντα οικονομικά σταθεροί, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να ξεκινήσετε καλά!